Presentatie Visie burgercoalitie op stationsgebied Driebergen-Zeist
Op weg naar het beste plan
Wij nodigen u uit om met ons van gedachten te wisselen over de plannen van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist om in het stationsgebied Driebergen-Zeist woningen te bouwen.
Het proces dat moet leiden tot de visie op het Stationsgebied Driebergen-Zeist heeft averij opgelopen. Het kwetsbare gebied vraagt om veel meer dan het sluitend maken van de rekensom om 2000 woningen te realiseren. In huizen wonen mensen die verkeersbewegingen veroorzaken, die boodschappen doen, hun honden uitlaten, wandelen, sporten. Dat vraagt meer ruimte dan alleen huizen. En toevallig vormt dit gebied nou net een belangrijke schakel tussen natuurgebieden die we allemaal koesteren: de landgoederenzone van de Stichtse Lustwarande in de groene corridor tussen Zeist, Driebergen en Odijk. Het gebied is vooral een ecologisch knooppunt van verbindingen van bodemleven, planten en dieren tussen de Utrechtse Heuvelrug en het Kromme Rijngebied. De smalle open, groene corridor tussen Driebergen, Zeist en Odijk heeft grote natuurwaarde. Als we hier willen bouwen zal de natuur er robuuster uit tevoorschijn moeten komen. We denken dat bouwen kan, mits we met respect de basisuitgangspunten in acht nemen: water en bodem zijn sturend en bepalen hoeveel woningen en inwoners het gebied aankan.
Wilt u meedenken, meld u aan.
Tot ziens op de 24e.
datum en tijd
vrijdag 24 januari 2025
15:00 – 17:30
Locatie
Triodos Bank Nederland
De Reehorst
Hoofdstraat 10
3972 LA Driebergen-Rijsenburg
Programma
- 14.30 – 15.00 Inloop
- 15.00 – 15.20 Welkom en inleiding
- 15.20 – 16.15 Presentatie door de bureaus
- 16.15 – 16.30 Pauze
- 16.30 – 17.15 Gesprek met het publiek
- 17.15 – 17.30 Samenvatting, vervolg en afsluiting
Op weg naar beste plan voor mens, landschap en natuur
Burgercoalitie Stationsgebied Driebergen – Zeist zet zich in voor een duurzame en toekomstbestendige ontwikkeling van het Stationsgebied.
Wij creëren maatschappelijke meerwaarde door de inzet van gebiedskennis, we analyseren bronnen, organiseren co-creatie en streven naar een evenwicht tussen natuur, landschap en leefbaarheid.